Eucharistieviering

Door de week:

Enkel woensdag om 11u30 - na deze viering is er een kort middaggebed

Week-end:

zaterdag 18u00

zondag 

  • 09u30 (Nederlandse liederen)
  • 11u00 (Gregoriaanse gezangen)

 


“ Hoe ziet de toekomst van het Zoutekerkje er uit? “

Reeds in 2000 bij het 75 jarig bestaan werd die vraag gesteld.
Nu dringt zich aan mij persoonlijk heel scherp de vraag op : “ Hoe en op welke manier zal ik in staat zijn de aanwezigheid van de Dominicanen voor de pastorale dienstverlening in het door velen zo geliefd Zoutekerkje te blijven waarborgen?”
Het totaal onverwachte overlijden van P. Stef stelt mij en u allen voor de niet te ontwijkende, uitdagende vraag “ Wat nu?”
Bij het onzegbaar verdriet om zijn zo plotse heengaan is er ook diepe dankbaarheid om wat P. Stef voor onze eigen Dominicaanse leefgemeenschap en voor de geloofsgemeenschap hier de voorbije 16 jaren heeft betekend. In talrijke reacties hebben velen mij de voorbije dagen toegezegd zich op een of andere manier te willen engageren opdat de Dominicaanse aanwezigheid gegarandeerd zou kunnen blijven.
Dit is voor mij een bemoediging om te proberen de pastorale zorg en de liturgische dienst in het Zoutekerkje te blijven behartigen. Om dit te kunnen blijven realiseren en waar maken werd daarom –na ruggespraak met de oversten van de dominicanen in België, de paters Philippe Cochineaux en Marcel Braekers – reeds besloten tot enkele herschikkingen in de kerkelijk-liturgische dienstverlening en wel vanaf dinsdag 17 april.
In het weekend blijven we eucharistie vieren op zaterdagavond om 18u en op zondagvoormiddag om 9u30 en 11u. Dus niet meer op zaterdagmiddag 11u30 en zondagvoormiddag 12u15.
Tijdens de week zal er -voorlopig- enkel nog op woensdag om 11u30 een misviering zijn.
Ik ben ervan overtuigd dat u het volste begrip zult opbrengen voor deze noodzakelijke aanpassingen herschikkingen.

Laten wij allen samen meer dan ooit elkaar bemoedigen en ondersteunen om zo in woord en daad hier kerk te zijn en de uitstralingskracht van ons geliefd Zoutekerkje ook voor de vele passanten blijven verzekeren.
Dit wilde ik u vandaag in de stille stemmigheid van onze kerk, door velen een oase van rust bezinning, meedelen.

 

Specifieke vieringen


   

 

 

 

 

 Beluister de

 jubileumhymne

 

 

 

 

 

Jean Mossoux 

 

 

 

_________________ 

 Commentaren bekijken

_________________

 

Citaat commentaar Etienne Leirman

 

" Zijn doelpubliek is een steeds groter wordende groep die zich niet meer door de traditionele taal en leer aangesproken voelt of zelfs helemaal van vervreemd is. "

 _________________

 

 Citaat commentaar Sofie Foets 

 

"Het boekje “genoeg, gooi het over een andere boeg” was voor mij dus eigenlijk een leuke herinnering aan die kindertijd. Ik heb er  –  tot mijn verbazing – echt van genoten. Ik beleefde een soort van “aha-erlebnis” toen ik het las."

 _________________

 

Citaat commentaar Mieke Morlion

 

"Hij doorworstelt zijn scepsis ten aanzien van de figuur van Jezus via het evangelie van Matteüs. De teksten die hij dan verder doorploegt, bieden een rijk pakket aan christelijke inzichten."

 

 

 

De Dominicaanse gemeenschap in Knokke

Sint-Dominicushuis | Sparrendreef 91 | 8300 Knokke-Heist

T 050 60 24 55 | E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.IBAN BE36 7380 1199 5181 | BIC KREDBEBB